compostage en casa img6

Compostatge a casa

Desde Little Hero volem fer esment a una d’aquestes pràctiques que dóna suport i promouen les Àrees de Medi Ambient o les Diputacions de les diferents ciutats. Us proposem una activitat que pot ser molt gratificant per als nostres petits, parlem del compostatge casolà.

compostatge dibuix

En altres ocasions ja hem comentat la importància del reciclatge, no només a nivell mediambiental com és lògic, sinó també com influeix la responsabilitat del reciclatge en els nostres fills i filles. Ensenyar-los a reciclar, a més de convertir-los en éssers humans més cívics, els genera un sentit de la responsabilitat i l’ordre i, a través de la rutina, es converteix en una disciplina de dur a terme al llarg dels anys i no només en un moment puntual.

En el cas del compostatge casolà volem fer un pas més enllà en el tema del reciclatge amb els nostres fills la lliçó principal serà que puguin experimentar per si mateixos els beneficis de reciclar, a través d’una activitat divertida per a ells i de compartir amb els seus pares, i, en un segon pla, desenvolupar la seva capacitat de constància, compromís i paciència.

compostatge amb nens

En aquesta missió intentarem generar un compost casolà a petita escala per als nostres fills i filles en el qual, a mesura que avanci el procés, els anirem explicant el que s’hi produeix.

Necessitarem una ampolla tipus garrafa a la qual li tallarem a mitges la part superior o un pot de vidre, si ho fem amb l’ampolla de plàstic és important no tallar del tot perquè, després d’omplir, haurem tancar-la.

Ajudarem als nostres petits a seleccionar totes les restes de fruites i verdures que s’acumulen per tirar i papers de diari en desús i procedirem a trossejar tot. Com a activitat complementària, és bona idea fer una passejada per un parc proper per recollir fulles seques dels arbres.

Quan ho tinguem tot a punt començarem a omplir la nostra ampolla amb fines capes, alternant entre les restes de fruites i verdures, capes de terra, capes de fulles i capes de paper de diari i tancarem amb cinta aïllant el tall de l’ampolla.

Finalment, només restarà esperar i fer-se càrrec de comprovar si la terra està molt seca, en aquest cas humitejar, o si la terra està massa humida, de manera que s’haurà d’obrir periòdicament el tap per airejar el seu contingut.

compostatge a casa exemple

Setmana rere setmana aniran veient l’evolució, comprovant com disminueix la mida de la barreja amb el pas dels dies i, finalment, com es converteix en compost, en aquest punt, amb un garbell, ajudarem als nostres fills i filles a filtrar la nova terra i ferla servir per plantar, per exemple, un test.

Shares